TRHANÉ VEPŘOVÉ S BBQ OMÁČKOU

CO BUDETE POTŘEBOVAT:
1) 1,5 kg vepřového plecka (ZEMAN maso-uzeniny)
2) 2 lžíce olivového oleje
3) 2 lžičky sladké papriky
4) 1 lžička uzené papriky
5) 2 lžičky česnekového prášku
6) 1 lžička cibulového prášku
7) 1 lžička sušeného tymiánu
8) 1 lžička soli
9) 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
10) 1 hrnek vaší oblíbené BBQ omáčky
 
POSTUP:
1) Předehřejte troubu na 150 °C.
2) Smíchejte koření (papriku, česnek, cibuli, tymián, sůl a pepř). Vepřové plecko potřete olivovým olejem a rovnoměrně posypte směsí koření.
3) Maso vložte do pekáče, přikryjte alobalem a pečte cca 4–5 hodin, dokud není měkké a nejde snadno trhat.
4) Po upečení maso natrhejte dvěma vidličkami na vlákna.
5) Vmíchejte BBQ omáčku a nechte ještě 15 minut prohřát.
6) Servírujte na housce, s čerstvým salátem nebo jako součást tacos či nachos. ?
Tip: Skvěle se hodí i k domácím hranolkům nebo coleslawu.
Používáme cookies

Soubory cookie používáme k analýze údajů o našich návštěvnících, ke zlepšení našich webových stránek, zobrazení personalizovaného obsahu a k tomu, abychom vám poskytli skvělý zážitek z webu.

Cookies jsou malé textové soubory, které jsou po návštěvě webové stránky umístěny ve vašem počítači či telefonu. Díky tomuto vám můžeme zjednodušit práci s webovými stránkami a nabízet vám obsah podle toho, co opravdu hledáte. Umožnují také přizpůsobit webovou stránku vašim potřebám a dopřát vám komfortní prohlížení.

Cookies neslouží k uchovávání osobních ani citlivých údajů.

Cookies, které používáme:
Přijmout vybrané